Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Δείτε το εσωτερικό του Air Force One [Εικόνες]

Εκεί μέσα έχουν γίνει σημαντικές συζητήσεις, έχουν ληφθεί αποφάσεις που επηρεάζουν όλο τον κόσμο, έχει πραγματοποιηθεί μέχρι και ορκωμοσία προέδρου. Ολα αυτά, ανάμεσα στα σύννεφα.

Το Air Force One είναι ένα έμβλημα εξουσίας, καθώς με αυτό ταξιδεύει ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Τεράστιο, με αμυντικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, μπορεί να αποτελέσει μία πλήρως λειτουργική «βάση» για τον ισχυρότερο ηγέτη στον κόσμο.
Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο Boeing 747-200B, στο οποίο ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ακόμη και το αντίστοιχο Οβάλ γραφείο των… αιθέρων.
Είναι 371 τετραγωνικών μέτρων, που μοιράζονται σε τρία επίπεδα, και διαθέτει σουίτα για τον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά και αίθουσες συσκέψεων. Επιπλέον, τα συστήματά του είναι τέτοια που μπορεί να λειτουργήσει και ως κέντρο επιχειρήσεων.
Εννοείται ότι έχει εξοπλιστεί προκειμένου ο ισχυρότερος του πλανήτη να είναι απόλυτα ασφαλής. Διαθέτει προστασία από ηλεκτρομαγνητικό κύμα, για παράδειγμα σε μία πυρηνική έκρηξη, ενώ σύμφωνα με τη Daily Mail στα φτερά του είναι ενσωματωμένες συσκευές που μπορούν να εκτρέψουν πυραυλικά συστήματα αν υπάρξει επίθεση.
air_force_one1
air_force_one2
Στην πραγματικότητα, υπάρχουν δύο ίδια αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ και αναφέρονται ως SAM 28000 και SAM 29000 όταν πετούν χωρίς αυτόν ανάμεσα στους επιβάτες.
air_force_one2
Το Air Force One μπορεί να ανεφοδιαστεί στον αέρα και για αυτό έχει τη δυνατότητα να κινείται χωρίς να απαιτείται να προσγειωθεί, ακόμη και για ημέρες, ενώ μπορεί να μεταφέρει 100 ανθρώπους.
air_force_one4
Πρόσφατα ο αμερικανικός στρατός επέλεξε ένα νέο μοντέλο Boeing για να αντικαταστήσει τον υπάρχον στόλο Air Force One. Θα είναι ένα μοντέλο 747-8. Υπό εξέταση ήταν και το ευρωπαϊκό Airbus, αλλά προτιμήθηκε ένα εγχώριο προϊόν.
air_force_one3
air_force_one5
air_force_one8
Ο Τζορτζ Μπους και οι Ομπάμα στο ταξίδι στη Νότια Αφρική για την κηδεία του Νέλσον Μαντέλα το 2013
air_force_one
Το Air Force One έχει φιλοξενήσει πολλές ιστορικές στιγμές. Η πιο θλιβερή, η ορκωμοσία του Λίντον Τζόνσον το 1963 στη θέση του προέδρου, λίγο μετά από τη δολοφονία του Τζον Κένεντι.http://apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου